De voordelen van Model aan Huis

De voordelen van Model aan Huis

Waarom zou iemand aan Model aan Huis meedoen

Tja, waarom zou u nu voor Model aan Huis kiezen in plaats van de gebruikelijke tekenclub bij een kunstenaar of op een academie? Laten we eens een paar punten bij de kop pakken:

Redelijke kosten

  • Het is relatief goedkoop want: 
  • Je betaalt alleen het (professionele) model;
  • Er worden geen kosten voor de locatie in rekening gebracht;
  • Er is geen docent die u moet betalen;
  • Er zijn geen kosten voor afschrijving op materiaalkosten als ezels etc;
  • Je betaalt alleen als je komt (er zijn geen doorlopende lidmaatschapskosten ook al kom je niet);
Wel is het bij te dragen bedrag natuurlijk afhankelijk van aantal deelnemers.

Een rekenvoorbeeldje:

Stel u hebt inclusief uzelf een club van 5 man, dat is wel ongeveer het maximum voor de meeste ruimten. U betaalt voor het model en het gebruik van de uitrusting die zij meeneemt (ezels etc) 40 euro. Dat is 8 euro per persoon.

Stel een extreem geval dat u dat het gehele jaar door elke week zou doen. Dan bent u maximaal 52*8 ofwel 416 euro kwijt. Vergelijk dat nu eens met twee cursusreeksen / lidmaatschappen van 12 x. Dus 24 x of netto nog geen half jaar. Dan is Model aan Huis toch goedkoper dan wat u nu betaalt?

En stel dat u af en toe maar eens kunt, dan betaalt u met Model aan Huis alleen als u daadwerkelijk komt zonder dat u voor een half jaar of zo moet betalen.

Model aan Huis gaat het hele jaar door

Veel tekenaars klagen over de vaak lange zomerstops en soms een winterstop. Die zomerstop is bij sommige clubs van half april tot half september. Dat is inderdaad heel lang. Maar vaak is de locatie 's zomers gewoon niet beschikbaar en daar kan een docent ook niet veel aan veranderen.

Ook is er meestal een stop van enkele weken tot ruim een maand in December en Januari.

Niet iedereen vindt dat prettig. Bij Model aan Huis heeft u daar geen last van. U bepaalt zelf uw stops. Of zit u bij een tekenclub of een academie en vindt u die stop ook zo lang duren? Raakt u routine kwijt?

Maak dan in die stops gebruik van de diensten van Model aan Huis!

Samen tekenen is gezelliger en leerzamer dan alleen

Sommige tekenaars of schilders werken dolgraag alleen. Voor anderen geldt "Alleen is maar alleen" en zijn zouden graag samen met anderen werken. De terugkoppeling van anderen is vaak waardevol en geeft nieuwe ideeën en nieuwe inspiratie.

Maar een privé model kan natuurlijk ook

Tekent of schildert u juist liever alleen? Dat kan natuurlijk ook altijd. Alleen zijn de kosten voor uzelf dan uiteraard een stuk hoger. Maar voor het model van Model aan Huis maakt het niet uit

Model aan Huis is heel flexibel

U hebt geen verplichting van een langdurige cursus of lidmaatschap. U komt als u zin heeft. In overleg met de sessieleider / organisator uiteraard.

Een sessie kan in overleg op elk uur van de dag georganiseerd worden. U bent niet aan de avond of juist aan overdag gebonden.

En ook weekenden zijn mogelijk, tenzij u met een model wilt werken dat in de weekenden niet werkt. Dat komt voor.

Een normale sessie is 2,5 uur. Maar wilt u een hele dag? Het kan, het wordt alleen wat duurder.

Wilt u één sessie of een aantal achter elkaar? Wekelijks bijvoorbeeld? U kunt dan een uitgebreider schilderij uitwerken of een complexer beeldhouwwerk of boetseerwerk. Het kan allemaal.

En wilt u weer een tijdje overslaan? Ook prima. U bepaalt.

Bij Model aan Huis is veel variatie mogelijk

Veel mensen vinden het leuk om naar een bepaald thema te werken. We hebben daar volop mogelijkheden voor.

Het programma is uitermate soepel en kan aangepast worden waar maar nodig. Wilt u halverwege toch iets anders doen? Prima. Dan gaan we iets anders doen.

Bij modeltekenen wordt in de praktijk in ongeveer de helft van de gevallen naar ongekleed model gewerkt. Sommige tekenaars vinden een ongekleed model prettig, anderen juist weer niet. Ongekleed spreekt nu eenmaal  niet iedereen aan. Het is aan te raden om daar met het werven van deelnemers voor een sessie terdege rekening mee te houden maar voor het model maakt het geen enkel verschil. Die is gewend om zowel gekleed als ongekleed te werken.

Hebt u een thema dat u graag uit zou werken? Bij Model aan Huis kunnen we heel gemakkelijk
inspelen op verzoeknummers. Laat het ruim van te voren weten en we kijken wat er gerealiseerd kan worden.  Een paar suggesties?

suggesties voor thema's


Model aan Huis is nooit ver weg

De sessies zullen altijd bij u in de buurt zijn. Zo niet, dan kunt u het beste kijken of u zelf iets op kunt zetten. Op de betreffende pagina met de agenda vindt u daar meer over.

Ziet u de vele mogelijkheden ook helemaal zitten? Ga dan verder naar: