Ik wil wel een sessie organiseren

Info voor wie een sessie wil organiseren

Bent u ook enthousiast geworden? En wilt u ook wel eens een sessie organiseren? Dan moet u een paar dingen doen.

Stap 0.  


Zoek een model (in het begin is er nog maar eentje) en maak een (telefonische) afspraak voor een bepaalde dag / datum. Uiteraard weet u nog niet of het gaat lukken maar het model zal de datum wel voor u reserveren. Krijgt u het niet vol dan vervalt die reservering uiteraard weer geheel.

Let op! Werkt u alleen of heeft u al een groepje mensen en heeft u geen mensen van buitenaf nodig, dan kunt u het hier bij laten en kunnen de volgende stappen vervallen. Uw sessie wordt dan ook niet op de website vermeld om verwarring te voorkomen.


Stap 1.

Allereerst zorgen dat uw sessie met plaats en datum op deze website vermeld wordt. Een handig invulformuliertje vindt u [Hier].


Stap 2. 

Afhankelijk van de drukte verschijnt na enige tijd uw oproep op de website in de agenda. Reacties die u krijgt worden direct aan u doorgezonden en ook verschijnt in de agenda het aantal personen dat zich al ingeschreven heeft. U dient daarna zelf contact op te nemen met deze personen.

Stap 3.

Hebt u voldoende mensen bij elkaar?
Geef aan ons door dat het definitief doorgaat. Het wordt vermeld in de agenda (en ook als de inschrijving is gesloten omdat het maximum bereikt is) en geef het ook even door aan de deelnemers. Geef iedereen een emailadres en een telefoonnummer zodat men u kan bereiken in het geval dat er ergens iets tussen komt. De deelnemers betalen aan direct aan u. U rekent af met het model.

Uiterlijk een kwartiertje voor de afgesproken begin tijd staat het model met de ezels etc bij u op de stoep.

Tips.

U wilt wel iets organiseren maar u hebt geen ruimte?
Denk eens aan samenwerking met een grote winkel, galerie of tuincentrum. Ook winkelcentra hebben vaak een overdekt plein dat geschikt is bij slecht weer.

er wordt naar model getekend op de vreemdste plaatsen
 zoals hier in de "Gouden zaal" van het Mauritshuis in Den Haag
Zeker dat tuincentrum is helemaal niet ongebruikelijk. Modelschilderen tussen de bloemen en de planten. Het levert een fleurige entourage op én het is een mooie reclame voor het tuincentrum want mensen blijven toch even staan kijken.
Ook veel horecagelegenheden zijn best te porren voor het opvullen van de stillere perioden op de dag.

Wordt er mooi weer verwacht? Zoek een leuke buitenlocatie. Die zijn vaak gemakkelijk te vinden. En er is meestal volop ruimte.Uiteraard lenen al deze voorbeelden zich niet voor ongeklede sessies. Maar die zijn veel minder gebruikelijk dan wellicht wel eens wordt gedacht. Een leuk en fleurig gekleed model in een bijpassende omgeving kan een prachtig plaatje om te tekenen of te schilderen opleveren.

U ziet op tegen wat er op u afkomt?


Voor een goede voorbereiding raden we iedereen die een sessie wil gaan organiseren het onderstaande boekje aan. Voor slechts 7 euro kunt u het downloaden en 5 minuten later hebt u het op uw computer staan. Het boekje staat vol met praktische tips die zeker in het begin de samenwerking tussen u en het model een enorm stuk zullen vergemakkelijken.