zondag 23 oktober 2022

Model aan huis biedt veel voordelen maar is niet altijd mogelijk

Model aan huis biedt veel voordelen, maar is niet altijd mogelijk


Helaas heeft niet iedereen plek

Model aan huis heeft veel voordelen ten opzichte van andere tekensessies. Dat zult u inmiddels ook wel ontdekt hebben als u een beetje op deze site hebt rondgekeken.

Maar er zijn ook mensen die een soort privéles of kleinschalige modeltekenlessen wel zien zitten, maar die daar zelf geen kans toe zien om het te organiseren. Gebrek aan ruimte kan bijvoorbeeld best een reden zijn. 


Model met koffie. Kan heel handig zijn als je zelf geen ruimte hebt

Mijn eigen kleinschalige mogelijkheid

En daarom heb ik zelf ook een kleinschalige mogelijkheid geregeld om naar model te tekenen. Een kleine maar goed verzorgde ruimte waar maar met een handjevol cursisten tegelijk wordt gewerkt. Voorzien van alles dat een ruimte voor modeltekenen maar nodig zou kunnen hebben. 

Model met koffie

Het idee is uitgewerkt onder de naam "Model met koffie".  Want zo voelen dit soort sessies aan. Alsof je gewoon bij het model aan huis een bak koffie komt drinken en tegelijkertijd een hoogwaardig modeltekensessie mee kunt maken. 

Modeltekensessies met een informeel en toch serieus karakter

Het grote voordeel is het informele karakter dat rond de modeltekensessies hangt. Dat is iets van "alles kan maar niets moet". En dat is natuurlijk ideaal. Maar er is dus ook geen docent waar iets van "moet". Maar informeel is iets heel anders dan niet serieus. Want onze modeltekensessies zijn wel degelijk serieus. 

Iedereen werkt voor zich

Iedereen werkt voor zichzelf aan een eigen werkstuk, met materiaal dat u zelf meeneemt. Ik lever ezels en tekenborden maar verf, papier, penselen, doek en dergelijke materialen zult u toch zelf mee moeten nemen.

Geen abonnementen, verplichtingen of wat dan ook 

U komt bij "Model met koffie" langs wanneer het u goed uitkomt. Komt u elke week? Prima hoor. Komt u één per jaar? Ook dat is prima. Vrijheid staat voorop. Het enige dat u doen moet is vooraf aankondigen dat u komt omdat het aantal plaatsen beperkt is en het vervelend is als u voor de deur staat en er is geen plek. Maar goed, op de website vindt u allerlei informatie over deze unieke manier om model te tekenen.

Hebt u nog vragen?

Vragen kunt u gewoon bij mij stellen via tekenmodel@yahoo.com. Ik beantwoord ze graag. 




Alles samengevat:

U regelt een ruimte en (eventueel) meer tekenaars.

Ik regel de rest.

Is dat ideaal of niet?