dinsdag 22 januari 2019

De damesclub tekent naar model

De damesclub tekent naar model


"Lachen kon je op de damesclub altijd wel", dacht Joke. Ze hadden een groepje van 5 dames die elkaar regelmatig opzochten en dan vaak iets samen gingen ondernemen. En inderdaad, gezellig was het zeker. Maar het was niet altijd even gemakkelijk om elke keer weer eens iets nieuws te ondernemen.

Over lachen gesproken: Haar dochter was naar de vrijgezellenfeestje van een vriendin geweest. Ze was enthousiast thuisgekomen en ook dat was kennelijk heel leuk en plezierig geweest. Terwijl eigenlijk niemand verstand van modeltekenen had gehad. Terwijl Joke nog eens nadacht over de verhalen van haar dochter kwam er een idee bij haar op: Zou het mogelijk zijn om zelf zoiets op te zetten?


Bijvoorbeeld samen met de andere dames een model te gaan tekenen? Ruimte was er wel. Dat was het probleem niet. Maar wat heb je verder nodig? Materiaal, ezels en dergelijke? Hoe kwam je daar aan? Kun je dat huren en zo ja, waar? En wat moet dat wel niet kosten?

Toch liet het idee Joke niet los. Zou je via Google ergens kunnen komen? Of via Facebook? Want daar was ze wat vertrouwder mee. Gewoon maar eens proberen. En ja, er was inderdaad een Facebookpagina over modeltekenen in je eigen huis. (https://www.facebook.com/modelaanhuis) En met een website met een schat aan informatie.

Het probleem van de inrichting van de tekenruimte werd direct opgelost. Het model regelde kennelijk alles. Zoals ezels, een kachel en een geschikte lamp. Alleen papier en tekenmateriaal moest men zelf meenemen want daar heeft iedereen zo een eigen voorkeur voor.  Er was verder alleen een geschikte ruimte nodig en die was er wel. Dit was eigenlijk best interessant! Even voorleggen maar aan de andere dames. En ook die zagen het idee van Joke direct zitten.

Maar goed, nu nog de stap zetten. Joke belde het nummer dat op de website stond. En kreeg een dame aan de lijn die Henriëtte bleek te heten. Zij was het model. Na 14 jaar ervaring opgedaan te hebben was ze voor zichzelf begonnen met deze "aan huis" service waar de tekenaars heel tevreden over waren. Henriëtte had vele verhalen hoe goed "model aan huis" werd ontvangen en hoeveel goede voorbeelden er van waren. Het zag er allemaal prima uit en Joke maakte een afspraak.

Een week later was het zover. Henriëtte stond ruim op tijd op de stoep met de spullen. Alles kreeg een plek en het model kwam goed zichtbaar in de kamer te zitten. Het was verbazend stil. Iedereen was zo geconcentreerd bezig om er iets leuk van te maken dat het veel stiller was dan normaal. Maar de resultaten vielen uiteindelijk iedereen mee. Men was het er na afloop helemaal over eens dat Joke voor een geslaagde bijeenkomst van de damesclub had gezorgd. En er zouden zeker nog wel een paar sessies gaan volgen!

 

 LEEST U JETJE'S DAG OOK AL?


 



 Dit blog maakt deel uit van het netwerk van Jetje's Art Fun
 

Alles samengevat:

U regelt een ruimte en (eventueel) meer tekenaars.

Ik regel de rest.

Is dat ideaal of niet?